Magazin biciclete pliabile si biciclete electrice

 0730900121 / 0743223300     Luni – Vineri: 10:00 – 19:00; Sambata: 10:00 – 14:00; Duminica: INCHIS

Iti doresti o bicicleta? Afla ce caracteristica este esentiala atunci cand faci alegerea potrivita

 

Ce trebuie sa stii despre inaltimea bicicletei

Plimbarile in aer liber cu bicicleta in oras sau la munte fac parte din activitatile preferate ale multor persoane, atat tineri cat si persoane de varsta a doua.

Este in trend si, in plus, face bine si la sanatate. Cu cat petreci mai mult timp in aer liber si pe o bicicleta potrivita, cu atat ai mai mult de castigat. Iar, sa ai propria ta bicicleta, nu mai este de mult un lux.  Exista modele variate si pentru toate buzunarele. Timp sa ai, sa te dai cu ea.

Intai, decide-te unde vei folosi bicicleta!

In momentul in care te decizi sa iti cumperi o bicicleta trebuie sa ai in vedere, in primul rand, scopul ei. Mai exact, unde vei pedala mai des: la munte, in padure sau in oras? Daca iti doresti ca bicicleta ta sa fie functionala atat in oras cat si pe munte, cu atat mai mult trebuie sa ceri sfaturile unui specialist, cand te decizi sa-ti cumperi una noua. Unele criterii, dupa care iti alegi o astfel de bicicleta sunt esentiale.

Insa, daca ai nevoie de o bicicleta, doar pentru plimbarile tale in aer liber lucrurile se simplifica putin. Pe langa bugetul pe care esti dispus /a sa il aloci pentru o astfel de bicicleta, trebuie sa  tii cont si de inaltimea potrivita.

Ce dimensiune trebuie sa aiba bicicleta ta? O caracteristica esentiala de care sa tii cont

Alegerea dimensiunii corecte a cadrului sau a rotii bicicletei este un pas important, de la care ar trebui sa pornesti, in momentul achizitionarii propriei biciclete. Desigur, dupa buget. Cu cat aloci un buget mai mare, cu atat iti vei desfasura activitatea, intr-un mod sigur si elegant.


Avem si promotii? Stiai?

Vezi in pagina de promotii toate reducerile pe care le avem in perioada asta.


Iata cum influenteaza dimensiunea cadrului, mersul pe bicicleta:

bicicleta mica

– Dimensiunea bicicletei este cea care va influenta  modul in care pedalezi pe ea. Este o caracteristica importanta, daca ne gandim, ca in functie de acest lucru, putem pedala mai usor pe bicicleta.

– Nu vei avea dureri de spate. O inaltime necorespunzatoare a bicicletei iti da o pozitie incorecta, cand pedalezi pe distante mai lungi si implicit dureri mari de spate sau coloana.

– Vei avea un control mai bun al directiei. Inaltimea cadrului bicicletei iti ofera posibilitatea sa ai control total asupra ei si asupra directiei de mers. Altfel, nu o poti controla usor si te poti accidenta.

In general, pentru o persoana cu inaltimea de 1,65-1,70, dimensiunea cadrului trebuie sa fie in jur de 50-52 de cm.  Cu cat esti mai inalt, cu atat creste si inaltimea cadrului.

Pentru o siguranta mai mare, cereti in magazinul specializat de biciclete, de unde va decideti sa cumparati, sa va fie calculata dimensiunea cadrului, in functie de inaltimea ta, cu un calculator special. Doar asa vei fi sigur ca ai facut alegerea corecta, proband si testand.

 

 

 

Share this Post!

About the Author : Redactor Provelo

Comentariile sunt închise.

X
Total time: 1.5102701187134 s