Provelo.ro - Magazin biciclete electrice si pliabile 0
Sos. Nicolae Titulescu 155, Bucuresti
NOUTATI
Telefon magazin biciclete Provelo Locatie magazin biciclete Provelo

Magazin: L – V: 10-19, S: 10-14

Cum se transporta pe masina schiurile si placa de snowboard?

Daca esti in cautarea unui  suport schiuri auto, iti recomandam sa te uiti dupa unul din cele trei tipuri:

 • suport schiuri pentru bare transversale,
 • suport schiuri magnetic pentru plafon sau,
 • suport schiuri pentru carligul de remorcare.

Diferentele dintre cele trei modele, sunt destul de mari.  In primul rand de pret – modelele ce se prind pe  bare transversale sunt mult mai ieftine. Dar in acelasi timp se monteaza mai greu si  sunt mai sigure.

Modelele magnetice sunt mult mai simplu de fixat dar scade siguranta lor si desigur si investitia este mai mare.

Un model bun porneste de la 350 lei si depaseste 500 lei. Cele din urma se pot instala in spate pe carligul de remorcare al masinii dar sunt si cele mai scumpe.

Pentru prima varianta aveti nevoie si de un set de bare transversale pentru plafon >> Set bare transversale

Pentru a treia varianta masina trebuie sa aiba montat un carlig de remorcare.

Cum trebuie sa aleg un suport de schiuri pentru masina?

Cand va alegeti suportul pentru schiuri trebuie sa aveti in vedere numarul de perechi si modelul schiurilor.

Daca veti cumpara un suport pentru 4 perechi, si folositi schiuri de carving, exista riscul sa nu incapa in suport.

De asemenea, trebuie sa verificati in cazul legaturilor de carving suprainaltate  daca schiurile sunt legate “talpa pe talpa”.  Sa nu atinga cu legaturile acoperisul autoturismului deteriorandu-l.

In aceste situatii este indicat:

 •  sa cumparati un suport pentru schiuri pentru mai multe perechi de schiuri;
 • sa asezati schiurile cu legaturile in sus, unul langa altul sau,
 • sa cumparati un suport pentru schiuri care sa permita montarea intr-o pozitie inalta.

Cum se pozitioneaza schiurile transportate pe un suport schiuri montat pe bare transversale?

Suport Schiuri Thule Snowpack Black 7324 Cu Prindere Pe Bare Transversale Din Aluminiu Cu Profil T

Eeste foarte important ca schiurile sa se monteze cu varfurile orientate in sens invers directiei de mers!

Cum alegi cel mai bun suport de schiuri magnetic pentru plafon?

Suport Magnetic Gev Ski Kata Pentru Schiuri/snowboarduri

 

 1. Modelele cu prindere magnetică au unele avantaje cum ar fi faptul că nu produc nici un fel de sunet sau vibrații, chiar și la viteze de peste 90 km/h.
 2. Alt avantaj este ușurința cu care pot fi montate și demontate. Atât montarea cât și demontarea unui suport de schiuri magnetic durează mai puțin de 5-10 minute.
 3. Un alt plus ar fi prinderea fermă și faptul că nu lasă urme sau zgârieturi pe plafonul mașinii.

Cand alegi un suport ski magnetic trebuie sa te asiguri ca optezi pentru un model ce respecta normele de productie (impuse de Uniunea Europeana). Si sa fi atent la capacitatea ce o poate sustine, la sistemele de siguranta si chiar la greutatea suportului.

Elemente de siguranta

 • Respectarea normelor de productie este foarte importanta, atat pentru siguranta ta cat si pentru a restul participantilor din trafic. Ai grija sa citesti cu atentie intructiunile oferite de producator, in ce priveste metoda de prindere. De asemenea (in special pentru cei care pleaca in strainatate) daca ai un suport magnetic, atunci cand mergi pe autostrada (in anumite tari) nu trebuie sa depasesti 130 km/ora.
 • Capacitatea – media suporturilor magnetice este de 3 schiuri sau 2 snowboard-uri – daca ai nevoie de mai mult spatiu atunci iti recomand un model cu bare transversale;
 • Sistem de siguranta – foarte important – multe persoane considera ca suporturile magnetice nu sunt eficiente si ca pot fi usor furate. Desigur nu recomand sa lasi schiurile afara o noapte intreaga. Dar nici sa iti faci probleme de fiecare data cand parchezi masina pentru cateva ore;
 • Greutatea si dimensiunea – conteaza doar in masura in care urmeaza sa la folosesti des (montat / demontat);
 • Garantia – un producator serios o sa iti ofere pentru produsul sau o garantie de minim 2 ani. Timp in care ai asigurat service-ul gratuit.

Atentie: sunt in piata multe suporturi magnetice care nu pot fi folosite pe plafon din aluminiu, inox, fibra de sticla. Si nu se recomanda pe plafoane ce prezinta deformari.

Suport schiuri pe carlig remorcare

Suport schi/snowboard TowCar Aneto 4 cu prindere pe carligul de remorcare

Pe langa solutia clasica de transport a schiurilor si a snowboard-urilor, pe bare transversale sau suporturi magnetice, producatorul spaniol Aragon ne prezinta un nou concept : suport schiuri cu prindere pe carligul de remorcare.

Aceasta varianta de suport pentru schiuri cu fixare pe carligul de remorcare, prezinta mai multe avantaje:

 • incarcarea si descarcarea echipamentului se face la o inaltime mult mai mica, la nivelul corpului, necesitand un efort minim,
 • aerodinamica masinii este mult mai putin afectata fata de pozitionarea pe plafon a schiurilor, rezultand un nivel de zgomot suplimentar aproape insesizabil, cat si un consum de carburant redus,
 • posibilitatea montarii pe mai multe autoturisme dotate cu carlig de remorcare, fara alte investitii suplimentare,
 • acest suport cu montare pe carligul de remorcare este echipat cu instalatie electrica cu lampi suplimentare. Se conecteaza la priza carligului de remorcare. De asemenea, dispune si de suport suplimentar pentru numarul de inmatriculare. Stecherul instalatiei electrice este cu 13 pini, insa poate fi conectat si la o priza cu 7 pini.

Suport pentru carligul de remorcare

TowCar Aneto se monteaza foarte usor pe carligul de remorcare prin simpla apasare a unei manete. Capota portbagajului poate fi deschisa si cand suportul este montat pe masina.

Atat sistemul de prindere pe carligul de remorcare, cat si sistemul de fixare al schiurilor sunt prevazute cu sistem antifurt cu cheie.

Pentru a calcula sarcina utila a echipamentului ce poate fi transportat pe masina dumneavoastra, se va scadea din sarcina maxima verticala admisa pe carligul de remorcare, masa proprie a suportului de schiuri. De exemplu, daca sarcina verticala este de 75 de kg, vom scadea din aceasta 23 de kg (masa suportului) si ne vor ramane 52 de kg, greutatea maxima permisa a echipamentului de zapada ce poate fi transportat.

Atentie! Din considerente ce tin de siguranta traficului, producatorul recomanda ca marginile schiurilor montate pe suport sa nu depaseasca latimea caroseriei autoturismului (excluzand oglinzile laterale).

Pentru a va forma o idee, respectand recomandarea prducatorului, lungimea maxima a schiurilor care se pot transporta ar fi de:

 • 199 cm pe un BMW X5,
 • 180 cm pe un VW Passat B8,
 • 181 cm pe Skoda Octavia III sau,
 • 168 cm pe un VW Polo.

Scrie un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.