Provelo.ro - Magazin biciclete electrice si pliabile 0
Sos. Nicolae Titulescu 155, Bucuresti
NOUTATI
Telefon magazin biciclete Provelo Locatie magazin biciclete Provelo

Magazin: L – V: 10-19, S: 10-14

Cum să alegeți furca de bicicleta potrivită – Ghid de cumpărare

Lucruri de luat în considerare la cumpărarea unei noi furci

 

Acest ghid de cumpărare a furcii pentru bicicleta dvs. de munte – MTB v-a ajuta să înțelegeți diverse tipuri de furci și vă permite să alegeți furca potrivită pentru MTB dvs..

Găsirea unei suspensii de MTB care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de mers este foarte importantă mai ales atunci când personalizați bicicleta în funcție de preferințe. Dacă aveți un buget scăzut și doriți o furcă frontală la un preț mai mic, atunci căutați furci bune pentru biciclete montane la nivel de intrare de la branduri de top precum: Rockshox, Fox, SR Suntour….

Tip de furci pentru MTB

Există două tipuri de furci disponibile: ARC (Coil Spring) și AER (Air Spring). Suspensia ARC cu bobină este potrivită pentru stilul de călărie agresiv, în timp ce suspensia AER cu greutate ușoară este potrivită pentru stilul de Cross Country (XC). Suspensia de călătorie lungă nu este potrivită pentru stilul de MTB Este conceput doar pentru biciclete de coborâre / freeride, 4X jump și trail.

Furca pe ARC – Coil Spring

Furca pe ARC este cea mai renumită dintre toate furcile. Această suspensie cu bobină/ spirala pe arc este alegerea ideală și se încadrează bine în bugetul dvs. Când personalizați bicicleta cu această furcă lungă de călătorie, vă va oferi suficient spațiu pentru a regla furca la stilul de călărie dorit. Avantajul principal al furcii frontale cu ARC este intretinerea ușora. Dezavantajul principal al acestui tip de furcă este acela că un arc de oțel din interiorul furcii adaugă o greutate suplimentară bicicletei.

Nu înseamnă că are o valoare mai mică, greutatea suplimentară înseamnă că este mai dură și o furcă puternică recomandată de obicei pentru curse Down Hill și pe Freeride. Dacă faceți multe sărituri și coborâri agresive, atunci acest tip de furcă vi s-ar potrivi. Este construita intenționat mai grea pentru a adăuga o putere mai mare, ceea ce este extrem de necesar atunci când efectuați o mulțime de sarituri.

 

Furca pe AER – Air Spring

Furca AER intră pe un segment de pret mai ridicat. Este considerat a fi o alegere fiabilă pentru pilotii Cross Country XC care se așteaptă la o anumită ajustare în furcă. Această suspensie cu aer vă permite să reduceți greutatea suspensiei și în loc de arc, utilizează presiunea aerului din interior. Puteți ajusta presiunea aerului folosind o pompă de furca pentru a se potrivi gustului dvs. de rigiditate. Unele furci frontale cu aer sunt, de asemenea, proiectate pentru Freeride moderat și chiar pentru Down Hill mediu. Tendința recentă a făcut ca furcile pe aer sa devina mult mai performante si din ce în ce mai accesibile ca preț.

 

Terminologie de furcă pentru MTB:

Gat – este secțiunea superioară a furcii. De obicei, sunt confecționate din aluminiu sau carbon și vor avea aceeași lățime de sus în jos sau mai înguste în partea de sus „conic”. Căștiul dvs. va determina dacă puteți monta o furcă conică sau nu.

Umăr – este brațul care se suspendă între cele două tije pentru a oferi rigiditate în furca. Aceasta este, de obicei, unică pe furcile standard, dar furcile mari pentru Down Hill pot avea o coroană dublă pentru o rigiditate suplimentară și rezistență.

Brațe superioare – sunt fixateîn umar; celălalt capăt al bratului superior este introdus în bratul inferior.

Brațe inferioare – este o parte mișcătoare a furcii. Aceste brate telescopice sunt unite cu brațul metalic rigid din partea superioară pentru a preveni mișcarea lor independentă.

Ax – Puntea fixează furca pe roata din față. Cu furculițele noi se folosește acum un ax de 15 sau 20 mm prin șurub, care este fixat folosind o clemă cu eliberare rapidă pe ambele părți ale furcii sau, pe furci mai mari, se va fixa cu ajutorul șuruburilor și a unei chei de tip allen.

Cursă – distanța pe care bratele de furcă se mișcă în sus și în jos în timp ce mergeți. Regula generală este că cu cât cursa este mai lungă, cu atât vei avea mai multă suspensie și cu atât mai “ușoară” va fi călătoria. Cu toate acestea, o cursă mai lungă înseamnă, de asemenea, mai multă greutate și o poziție de călărie mai relaxată, ceea ce va îngreuna urcarea pe deal, deci va trebui să decideți ce echilibru este potrivit pentru stilul dvs..

Blocare – Dacă “urcatul” rapid este o prioritate pentru dvs., poate doriți să luați în considerare o furca cu un cadran de blocare care vă permite să opriți sau să limitați suspensia față și compresia în timp ce urcați.

 

Furci pentru DIFERITELE TIPURI DE MTB

 

Tip MTBCursaGatGreutateTip furcă
Cross Country / XC80 până la 100mmSingurFoarte UșoarăAer / Arc
All Mountain / Freeride120 până la 150mmSingurUșoaraArc/ Aer
Freeride / Down Hill140 până la 180mmSingur / Dublu / TripluFoarte GreaArc / Aer

 

4X și Jump Bike80 până la 100mmSingurGreaArc / Aer

 

 

Scrie un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu.