Magazin biciclete pliabile si biciclete electrice

 0730900121 / 0743223300     Luni – Vineri: 10:00 – 19:00; Sambata: 10:00 – 14:00; Duminica: INCHIS

Biciclete in functie de buget. Iata ce si cum trebuie sa alegi

Bicicleta, un mijloc de transport traditional, a devenit din ce in ce mai utilizat si preferat de persoane diferite, indiferent de sex si de varsta. Cu atas sau fara, cu ghidon sau nu, ori decorate romantic cu fel de fel de cosuri si cosulete pentru doamne si domnisoare, bicicletele pot fi considerate cel mai bun mod de a te relaxa si a face miscare in aceleasi timp, in aer liber. Sau poate un mijloc de transport mai ieftin si o alternativa economica de mers in oras sau la serviciu. De ce nu?

Daca esti pe punctul sa iti achizitionezi o bicicleta, insa nu esti sigur ce buget trebuie sa ii aloci, ia in calcul ca acest aspect este cel care face, in final, diferenta la capitolul performanta, durabilitate si greutate. Cu cat bicicleta este mai scumpa, cu atat are mai multe de oferit. Deci, si in acest caz, pretul este cel care va reflecta valoarea produsului.

Dar intotdeauna vor exista producatori care ofera produse si echipari similare pe bicicletele lor, la preturi mai rezonabile decat producatorii premium. In acest caz, specialistii ne sfatuiesc sa comparam preturile produselor, in functie de specificatiile lor, pentru a vedea diferentele de pret.

bicicleta-intretinere-provelo

Avand in vederea ca deseori ne alegem bicicleta de munte sau de oras in functie de buget, iata cum poti sa iti dai seama, de calitatea si functiile ei:

Biciclete ieftine

Buget de maxim 1000 de lei

Bicicletele de pana in 1000 de lei se regasesc, in general, in hypermarket-uri, adica nu in magazine de specialitate si nu ar trebui sa avem asteptari foarte mari de la ele, privind calitatea. De aceea, la fel ca in cazul altor produse, trebuie sa cumparam doar din magazine de specialitate, daca ne dorim garantie si originalitate. De obicei, bicicletele din supermarket au componente nefunctionale, sunt foarte grele si nu sunt rezistente. De asemenea, sistemul de transmisie are maximum 7 pinioane.

Buget de aproximativ 2000 de lei

Putin mai scumpe, bicicletele care au un pret de maximum 2000 de lei sunt cele destinate plimbarilor in aer liber. Daca ai un buget cuprins intre 1000 si 2000 de lei, poti gasi biciclete de trekking sau de oras, care au de obicei un sistem de franare bun si cadru din aluminiu iar sistemul de transmisie nu depaseste 8 pinioane. Bicicletele sub 2000 de lei pot fi incadrate in categoria bicicletelor de oras, in general. Tocmai de aceea, nu le forta la munte, pentru ca se pot strica iar reparatiile dese  vor dubla pretul de cumparare.

Biciclete scumpe

Buget de peste 2000 de lei

O bicicleta care depaseste suma de 2000 de lei poate fi considerata scumpa pentru persoane cu venituri medii. Astfel, bicicletele cu preturi cuprinse intre 2000 si 3000 de lei sunt incadrate la segmentul entry-level pentru bicicletele de munte, care trebuie sa indeplineasca nenumarate conditii: sa fie fiabile, usoare, sa aiba cadru din aluminiu si sa fie cat mai performante. In acest pret poti gasi atat biciclete de oras, cat si de munte bine echipate.

Buget cuprins intre 3000 si 5000 de lei.

De la acest nivel porneste segmentul mid-level al bicicletelor, dotate cu componente de foarte buna calitate si rezistenta in timp. Cu acest buget poti gasi biciclete cu furci superioare, frane hidraulice performante si sisteme de transmisie excelente. In situatia in care dispui de acest buget, opteaza pentru o bicicleta cu un cadru rigid, pentru ca aceste biciclete sunt mai bine dotate decat cele care au cadru cu amortizor.

Un buget de peste 5000 de lei

In situatia in care dispui de un buget de peste 5000 de lei, deja nu trebuie sa-ti mai faci griji. In acest pret beneficiezi de biciclete full-suspension, suspensie de calitate, o bicicleta cu o greutate ideala si o echipare pe masura. Pentru un confort sporit si control mai bun pe traseele periculoase alege una dotata cu full-suspension.

Un alt aspect cu privire la pret, de care sa tii cont, este acela ca producatorii de biciclete care vand direct pe internet vor avea intotdeauna preturi mai mici, decat cei care au magazine fizice  sau reprezentante.

Pe langa pret, alte aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul ar mai fi:

  • Unde vei folosi bicicleta mai des: la munte, prin padure sau in oras
  • Inainte de a o cumpara, probeaza bicicleta pentru a vedea cat este de confortabila

Odata stabilite aspectul si functionalitatea ei, nu trebuie decat sa te bucuri de noua ta achizitie.

Share this Post!

About the Author : Redactor Provelo

Comentariile sunt închise.

X
Total time: 1.6002480983734 s