6 Solutii eficiente prin care scapi de grija depozitarii bicicletei

bicicleta-depozitata-pe-perete

Tu unde depozitezi bicicleta? 6 variante inedite de depozitare

Daca, in zilele noastre aproape oricine are o masina, nu acelasi lucru putem spune si despre bicicleta. Insa, acestea au devenit, pe zi ce trece, un mijloc de transport adoptat de din ce in ce mai multe persoane active. Este folosita atat pe post de distractie in aer liber, ca hobby, dar si ca mijloc de transport in orasele aglomerate. Dar, ca si in cazul masinii exista problema asa-zisului loc de parcare sau de depozitare. Cand cumperi o bicicleta trebuie sa ai in vedere si locul unde va sta aceasta, in asa fel incat sa fie pastrata in cele mai bune conditii si in siguranta.

Te bate gandul in ultimul timp sa-ti iei bicicleta, insa iti faci griji in privinta depozitarii? Iata cum stau lucrurile:

Daca locuiesti la curte lucrurile sunt cat se poate de simple. Indiferent de marimea acesteia, vei gasi un coltisor in garajul masinii sau intr-o camera ori terasa din gospodarie, unde aceasta poate fi depozitata, in asa fel incat sa poti avea usor acces la ea.

Daca locuiesti in oras, la bloc, lucrurile devin putin mai complicate, din acest punct de vedere. Din cauza spatiului destul de mic, de obicei, depozitarea bicicletei poate sa se transforme intr-o problema majora sau, de ce nu, o provocare.

Uite cateva solutii de depozitare a bicicletei, la care nu te-ai gandit pana acum:

1. Bicicleta pe post de decoratiune pe perete

Atunci cand exista deja o bicicleta, care are un spatiu al ei de depozitare, pentru cea de-a doua va fi mai greu sa-i gasesti un loc anume. De ce nu incerci sa o amplasezi pe un perete mai ferit din locuinta. Exista in comert diferite tipuri de suporturi, de la carlige de metal, suporturi din lemn cu aspect elegant, suporturi multifunctionale, din plastic reciclabil sau suporturi direct incastrate in mobila, foarte utile. Cu putina imaginatie, acestea pot fi integrate extrem de usor in aproape toate stilurile de amenajari interioare.

In cazul depozitarii bicicletei pe pereti, trebuie respectate, insa cateva reguli:

-Daca bicicleta este utilizata des, va trebuie sa te gandesti la un perete, unde sa o depozitezi, dintr-o camera de tranzit. Holul sau sufrageria, in niciun caz dormitorul.

- Nu depozita bicicleta murdara direct pe perete, daca nu vrei sa ai mereu peretii murdari. Ea trebuie mai intai curatata si abia apoi urcata in acel suport de perete. Poti folosi anumite stikere decorative, in zona in care vine agatata bicicleta sau tapet, ca sa nu stai tot timpul sa stergi peretii.

- Suportul trebuie sa asigure asezarea bicicletei pe perete, in asa fel incat, rotile acesteia sa stea la o distanta considerabila de perete, chiar sa nu-l atinga deloc.

- Cumpara un suport pentru depozitarea bicicletei pe perete, care iti permite pozitionarea bicicletei si  pe verticala, in asa fel incat sa profiti de inaltimea peretelui si sa economisesti spatiul in propria locuinta. O astfel de depozitare este utila mai ales, pe peretele din hol.

- Daca prinzi suportul pentru a depozita bicicleta la inaltime, ai nevoie tot timpul de un scaunel sau o scarita, pentru pune si a lua bicicleta de acolo. Ia in calcul si acest aspect.

2. Depoziteaza bicicleta pe casa scarii

Daca nu vrei sa-ti bagi bicicleta in apartament, poti sa o lasi legata de balustrada de pe casa scarii. Desigur, daca nu blocheaza trecerea si nu ai vecini pe care sa-i deranjeze acest lucru. Testeaza putin terenul inainte. Nu ai nevoie decat de un lant si un lacat, pentru a o lega, in asa fel incat sa nu dispara usor.

3. Depoziteaz-o in uscatorul de la parter

In blocurile mai vechi, de obicei, exista o camera comuna, asa-zisul uscator, care poate fi folosita de toti locatarii blocului. Astfel, poti profita de acest lucru si depozita aici bicicleta ta. Este comod si practic.

4. Integreaza-o in elementele structurale ale casei

Daca exista grinzi sau anumite grilaje, in locuinta de la bloc, poti profita de acest fapt si poti prinde in aceste zone bicicleta, cu ajutorul unor carlige. Din acest punct de vedere, cei mai norocosi sunt cei care locuiesc la casa. Multe dintre acestea au anumite grinzi, arhitecturale, care poate reprezenta si un spatiu inedit de depozitare a bicicletei. Daca acest spatiu nu incomodeaza trecerea, profita din plin de el. Astfel, bicicleta ta poate fi perceputa pe post de decoratiune.

Va recomandam un produs pentru depozitarea bicicletei in casa: Suport depozitare bicicleta pentru tavan sau plafon.

5. Incadreaz-o in mobilier

Daca stii ca esti un impatimit al mersului pe bicicleta, creeaza-i de la inceput un spatiu de depozitare bicicletei tale, cat mai practic. O solutie ar fi, atunci cand iti faci mobila pe comanda, sa faci un corp special, unde poate fi incadrata si bicicleta. Cum ar fi un corp de biblioteca, care in loc de spatii pentru carti, sa-l transformi in spatiu pentru bicicleta, dar cu cateva carti in jur.

6. Bicicleta pliabila nu necesita un spatiu special de depozitare

Bicicleta pliabila, potrivita oricarei persoane indiferent de varsta sau sex, ocupa foarte putin spatiu de depozitare si poate fi transportata si asamblata cu usurinta. Datorita spatiului mic pe care il ocupa, ea poate fi lasata tot timpul in portbagaj. Astfel, te poti bucura de mersul pe bicicleta oricand ai chef. Provelor.ro iti pune la dispozitie o gama larga de astfel de biciclete.

Daca nu aveai variante inedite de depozitare a bicicletei, pana acum, profita din plin de una dintre optiunile propuse mai sus.


 

Ai probleme cu spatiul de depozitare?

Vezi oferta de BICICLETE PLIABILE 

Vezi oferta de SUPORTI si STANDURI pentru DEPOZITARE BICICLETE

Lasă un răspuns

Categorii