Magazin biciclete pliabile si biciclete electrice

 0730900121 / 0743223300     Luni – Vineri: 10:00 – 19:00; Sambata: 10:00 – 14:00; Duminica: INCHIS

229 de kilometri de trasee pentru bicicletă vă așteaptă la Podișul Hârtibaciului!

WWF Romania și Asociația Mioritics au inaugurat în luna aprilie a anului trecut, o rețea de trasee de bicicletă și drumeții ce străbat situl Natura 2000. Turiștii care vor să se aventureze în Podișul Hârtibaciului – Târnava Mare din Transilvania, vor traversa 26 de sate. Traseele sunt cu totul deosebite – biserici fortificate, cetatea medievală Sighișoara cu cele patru monumeste UNESCO de la Sighișoara, Viscri, Saschiz și Breite, arii naturale de importanță europeană și națională, sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită parcurse.

Lucrările proiectului finalizat în primăvara anului 2015 și coordonat de WWF “Pentru Natură şi Comunităţi Locale – Bazele unui management integrat Natura 2000 în zona Hârtibaciu – Târnava Mare – Olt” au inclus :

– verificarea, testarea, curăţarea drumurilor şi potecilor existente
– selecţia drumurilor şi potecilor ce au fost marcate
– identificarea punctelor de interes pentru turişti
– aplicarea marcajelor (roşu şi albastru, bandă, cruce şi triunghi)
– înregistrarea track-urilor GPS
– realizarea hărţilor, a panourilor informative şi a săgeţilor indicatoare

Așadar, anul acesta totul este pregătit pentru iubitorii de sport sau drumeții în aer liber și pentru cei care iubesc tradițiile, monumentele și poveștile locale.

  • 32 de trasee – cel mai lung fiind de 29,2 kilometri (Viscri – Dealul Ciorilor) şi cel mai scurt, de 1,6 kilometri (Sighişoara – Platoul cu stejari seculari Breite).
  • 70 de panouri informative amplasate în localităţi traversate de trasee şi în punctele importante de pe trasee.

Potrivit organizatorilor, scopul principal construirii acestei retele de trasee este tocmai să aducă oamenii de la oraș în mijlocul naturii. Relieful este unul foarte accesibil iar traseele oferă multe opțiuni, pot fi parcurse de turiști, inclusiv familii cu copii, fără echipament complex şi fără o pregătire sportivă specială. Există, de asemenea, și trasee cu un grad mai mare de dificultate pentru cei care își doresc mai mult și au condiție fizică foarte bună.

Peisajul din această regiune face ca tot efortul să fie meritat pe deplin. Este o zonă unică – cel puțin la nivel european din punct de vedere a bogației naturale și a sursei sănătoase de hrană.

Deşi, în prezent, nu există câte un ghid în fiecare sat din această zonă şi nici închirierea bicicletelor nu este accesibilă oriunde, persoanele interesate pot alege trasee pornind din localităţile care le pot oferi diverse facilități.

Sursa: DESCOPERA.RO

Surse foto: Montaniarzi.ro si Puterea.ro

Mai informatii puteti gasi pe site-ul www.natura2000transilvania.ro.

Ce alte trasee ați parcurs?

Share this Post!

About the Author : admin

Comentariile sunt închise.

X
Total time: 1.2062690258026 s